7 tapaa suojata yksityisiä tietojasi verkossa

Tuottavan ja turvallisen digitaalisen online-elämän saaminen on tärkeää sinulle ja perheellesi, jotta saat kaiken irti verkkokokemuksista. Halusitpa sitten tehdä ostoksia, etsiä uutta tietoa tai pitää yhteyttä ystäviin sosiaalisessa mediassa, yksityisten tietojesi suojaamisen viruksilta, vakoiluohjelmilta ja hakkereilta digitaalisen aikakauden tulisi olla ensisijainen tavoite.

Tässä on 8 vinkkiä, jotka auttavat pitämään henkilökohtaiset tietosi turvassa ja välttämään ikäviä online-yllätyksiä:

  1. Vältä linkkien tai liitteiden napsauttamista: Verkkorikolliset huijaavat ihmisiä huijaamaan ihmisiä napsauttamaan linkkejä oletettavasti pankiltaan, teleoperaattorilta, sähkö- tai kaasuyhtiöltä, veropalvelulta ja muilta laillisilta organisaatioilta. Ajattele ennen kuin napsautat – kirjoitusvirheitä, sähköpostiosoitteita, jotka eivät vaikuta oikealta, ja ystävien sinistä outoa viestiä tulisi kohdella erittäin varovasti. On parempi kirjoittaa manuaalisesti kyseisen organisaation URL-osoite kirjautumalla tiliisi ja varmistaaksesi viestinnän ennen klikkaamista. Jos olet epävarma, soita organisaatioon tai ystävällesi vahvistaaksesi ennen napsauttamista.
  2. Salasanat ovat avaimesi digitaaliseen valtakuntaasi: Käytä ainutlaatuisia, monimutkaisia ​​salasanoja, joissa on sekä pieniä että isoja kirjaimia, numeroita ja symboleja. Älä käytä samaa salasanaa tililläsi. Tunne hämmentynyt muistaa ne kaikki ja pitää tilisi turvassa? Suojaa tilisi Norton Identity Safe -sovelluksella hienostuneilla, yksilöllisillä salasanoilla ilman päänsärkyä muistaessasi, mitä salasanaa tililläsi on käytettävä.
  3. Pidä henkilöllisyytesi turvassa. Älä jaa salasanoja tai valitse sellainen, joka voidaan helposti arvata. Vaihda niitä usein. Ja mahdollisuuksien mukaan käytä kaksivaiheista tai vahvaa todennusta, joka yhdistää jotakin tietämääsi (käyttäjänimi ja salasana) omistamaasi (tunnistetiedot, kuten kortti, tunnus tai matkapuhelin) henkilöllisyyden tai tapahtuman vahvistamiseksi.
  4. Varmuuskopioi tietosi – Jos tietokoneesi on saanut lunnasohjelman, haittaohjelman tai se kaatuu, ainoa tapa varmistaa varmasti, että pystyt noutamaan kadonneet tiedot, on varmuuskopioida se ja tehdä se säännöllisesti. Tämä tarkoittaa myös sitä, että jos väärennät tietoja tai vahingossa poistat jotain, ne voidaan aina palauttaa.
  5. Varmista, että käytössäsi on vankka ja ajan tasalla oleva Internet-tietoturvapaketti – Verkkouhkien kehittyessä ja verkkorikollisten ollessa halukkaita siirtymään mihin tahansa sosiaaliseen suuntaukseen haittaohjelmien levittämiseksi, online-uhka-alue muuttuu rajusti minuutilta. Nortonin kaltaisen tunnetun nimen suojausohjelmistot ovat paras ja turvallisin vaihtoehto haitallisten ohjelmistojen asentamisen estämiselle tietokoneellesi, koska se voi estää sitä ottamasta järjestelmää haltuun tai hidastamasta sitä.
  6. Pidä kaikki tietokoneesi ohjelmistot ajan tasalla uusimpien päivitysten ja korjaustiedostojen avulla – pitämällä ohjelmistosi ajan tasalla, mahdolliset haavoittuvuudet (myös nollapäivät) voidaan korjata ja auttaa pitämään tietoverkkorikolliset ja hakkerit loitolla.
  7. Varmista, että verkkosivustosi on turvallinen – ennen kuin syötät maksutietosi mille tahansa verkkosivustolle, tarkista, että URL-osoite alkaa https: llä – ”s” tarkoittaa ”suojattua”. Jos sivustossa on ilmeisiä kirjoitusvirheitä tai siinä ei ole todisteita turvallisuustiedoista tai tunnistetuista symboleista, vältä sitä. Jos olet epävarma, vahvista sivuston identiteetti napsauttamalla VeriSign-rasti ja käytä mahdollisuuksien mukaan korkean tietoturvan verkkoselainta, joka näyttää vihreän EV SSL-osoitepalkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *